4
Одличен начин да направите неодолив десет од леб што ви останал од вчера или од завчера.
Состојки:
- Шест парчиња стар леб
- 2 лажици путер
- суво грозје
- 4јајца
- 240 милилитри млеко
- 150 г шеќер
- лажичка цимет
- лажичка арома ванила
Поготовка
Загрејте ја рерната на 175 степени Целзиусови.
Лебот искинете го со раце на коцкички и ставете го во огноотпорен сад со средна големина. Прелејте го со растоен путер и наросете со суво грозје.
Во сад изматете ги јајцата, па додадете ги млекото, шеќерот, циметот и ванилата.
Смесата прелејте ја преку лебот и фино притиснете со виљушка за лебот да ја впие течноста.
Печете го колачот 45 минути.
По желба можете да го наросите со шеќер во прав.